Amir Swaab

Mijn naam is Amir Swaab. Ik schrijf teksten en maak muziek. Ik maak wat opdrachtgevers bestellen en wat ik zelf maken wil. Op school was ik vooral goed in natuurkunde. Maar ik heb altijd een passie gehad voor het maken van nieuwe dingen. Zodra ik kon lezen ben ik verhaaltjes gaan schrijven en na mijn eerste pianolessen ging ik stukjes componeren. Ik speel piano en accordeon. In de studio speel ik nog een handvol andere instrumenten, maar dan hoeft het niet in één keer goed.

Muziek is ook maar een taal. Tekst en muziek zijn overlappende vormen van communicatie. De vragen die je jezelf moet stellen bij het maken van tekst zijn ook van toepassing op muziek en andersom. Als je liedjes maakt komt dat allemaal samen. Zang is waarschijnlijk de oervorm van muziek, en al kunnen composities te complex worden om nog te zingen, ze blijven een verhaal vertellen. Soms is het interessant tekst ook te zien als een lied zonder muziek.

Op deze site probeer ik een beeld te scheppen van wat je aan me kunt hebben als tekstschrijver, componist of musicus. Ik hoop dat je de voorbeelden mooi vindt. Als je tekst of muziek nodig hebt, neem dan contact met me op.

Geef een reactie